Društveno poduzetništvo – alat za postizanje društvene i socijalne kohezije

Posljednjih godina u Republici Hrvatskoj, sve više pažnje se posvećuje društvenom poduzetništvu, no mnogim poduzetnicima taj termin nije u potpunosti jasan. Tim povodom, pojašnjavamo što je društveno poduzetništvo i zašto ga percipiramo kao alat za postizanje društvene i socijalne kohezije.

Društveno poduzetništvo je oblik poduzetničkog djelovanja koji u odnosu na standardiziran tip poduzetništva dobit ulaže u zajednicu kroz otvaranje novih radnih mjesta i ulaganje u društvene i socijalne usluge koje doprinose unaprjeđenju kvalitete života u društvenoj zajednici.

Iz definicije društvenog poduzetništva je razvidan doprinos društvenih poduzeća društvu u cjelini, stoga mi percipiramo takav oblik poduzetničkog djelovanja kao alat za postizanje društvene i socijalne kohezije u Republici Hrvatskoj. Tomu u prilog ide i stav Europske komisije koja taj oblik poduzetništva smatra rješenjem za ekonomsku krizu u zemljama članicama Europske unije što je i prepoznala Vlada Republike Hrvatske te tim potaknuta izradila dokument „Strategija razvoja društvenog poduzetništva 2015. do 2020.“ kojim je predvidjela 270 milijuna kuna za razvoj financijskih instrumenata podrške društvenim poduzetnicima. Rezultat toga je trenutno aktualan natječaj „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“. Natječajem se financira unaprjeđenje poslovanja postojećih društvenih poduzetnika i poduzetnika koji žele svoje poslovanje transferirati prema društveno-poduzetničkim načelima, a isti možete pogledati ovdje.

Ukoliko Vam se natječaj čini interesantnim, imate projektnu ideju i želite kroz ovaj natječaj unaprijediti poslovanje vlastitog društvenog poduzeća ili transferirati poslovanje prema društveno-poduzetničkim načelima, javite nam se!

Pružamo cjelovitu operativnu podršku u realizaciji Vaše projektne ideje kroz usluge informiranja, izrade projektnog prijedloga, provedbe i izvještavanja o provedbi projekta!

Više informacija je dostupno u rubrici PROJEKTI.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

© 2019 - Polica privatnosti

Web by Insertioweb